Sunday, March 23, 2008

Seoste aimamise vajalikkusest

Mina väidan, et mida interdistsiplinaarsem on inimese mõtteviis, seda paremini tema aju erinevad osad töötavad ja seda rohkem ideid inimesel tekib.


Üks väike näide ökoloogilisest seosest vanatüdrukute arvu ja punase ristiku seemnete saagi vahel:

Mida rohkem on vanatüdrukuid, seda rohkem on kasse, mida rohkem on kasse, seda vähem on hiiri, mida vähem on hiiri seda rohkem on maamesilasi, mida rohkem on maamesilasi seda rohkem nad tolmendavad ristikut ja seda rohkem tuleb ristiku seemneid.


Teine näide uudishimu ja isikliku jõukuse vahelisest seosest:

Mida rohkem inimene küsib küsimusi "miks", "kuidas" ja "millal", seda suurem on võimalus tal saada vastus oma küsimustele. Mida rohkem küsimusi vastatakse, seda rohkem ta aru saab ehk mõistab. Mida rohkem ta mõistab, seda paremini tema pea tööle hakkab. Mida paremini ta pea töötab, seda suuremaks kasvab tõenäosus millegi uue välja mõtlemiseks. Selle tõenäosuse suurenemisega kasvab tõenäosus parema kvaliteediga ideede tekkimiseks. See viib uute väärtuste loomiseni ja potentsiaalselt ka isikliku jõukuse saavutamisele.

Kui kellelgi tuleb pähe mõni huvitav seoste võrgustik, kommenteerige julgelt - see aitab mind ja ka kõiki teisi lugejaid.

3 comments:

Jaanika said...
This comment has been removed by the author.
Jaanika said...
This comment has been removed by the author.
Jaanika said...

Kas on teadsulikult tõestatud, et igal vanatüdrukul on kass? Aga poissmehed?